Har du et tip til mig?

Jeg må indrømme, at jeg ved intet om planter og hvordan man lige beskærer roserne. Faktisk ved jeg ikke rigtig hvad der gemmer sig derude i min nye have. Altså hvad er ukrudt og hvad bliver egentlig til fine blomster. Men F**k it! Jeg kaster mig ud i det.

Udstyret er klar og så må jeg prøve at læse mig frem til resten i Isabellas havedagbog og have min mor på nødlinjen…

Isabellas_Havedagbog

Snup tippet: Faktisk er der ikke rigtig noget tip i dag – men send gerne dine have-tip til mig. Jeg har brug for dem!!!

Ellers bare god weekend :)

7 meninger om “Har du et tip til mig?”

 1. Signe Wennebergs Min Første Have og storkenæb så kommer du langt. Mail mig din adresse så sender jeg dig et par stiklinger fra min have :-)

 2. Ej hvor skønt – jeg vil straks sende dig min adresse. Storkenæb tror jeg også at jeg (min kæreste) har og Signe Wennebergs bog må jeg vist ud og have fat i.

 3. Er anti-have-dame…så ingen tip herfra kære Laura. Elsker dog at se på andres tryllerier i det grønne, så venter spændt på dit projekt.

 4. Uhh det er fantastisk at kunne komme i haven nu. Her i weekenden hyggede jeg på terrassen med at plante stedmoderblomster i krukker. Og så er et jo tid til at beskære roser og lavendel (eksperternes råd hedder sidst i april) – ang. roserne har min far (der er tidligere rosengardner) lært mig, at roser skal skæres ned til nærmeste “5-blad” (nærmere forklaring må ske mundtligt ;-)). Pøj pøj i haven :-)

 5. 5-blad… Det vil jeg meget gerne høre mere om! Og hvor skønt at have en far som er rosengardner – sikke en niche. Kan forestille mig at det bliver rigtig fint med stedmoderblomster i krukker :)

 6. Hej Laura,

  Vi fik sommerhus i 2007, og inden vi fik det vidte jeg nogenlunde hvad en rose, en mælkebøtte og en solsikke er. Nå ja, og brændenælder kan man jo altid identificere …

  Min uvidenhed holdt indtil det første forår, hvor jeg forelskede mig i haven. I alt det nye, der pludselig omformede den lidt kedelige februar-grund, vi havde købt, til et frodigt paradis, som jeg siden ikke har kunnet få nok af. Jeg er, ganske enkelt, blevet total have-nørd.

  Jeg har bunkevis af bøger, kan kende 100-vis af planter, og lærer stadig, hvor forskelligt, de skal behandles.

  Storblomstrede roser har jeg ikke så mange af, det er mest vilde buskroser, og nogle smålblomstrende klatreroser, som kun beskæres lidt hvis de kommer i vejen.

  Og pointen med alt det her er selvfølgelig bare, at du er velkommen til at spørge :-)

  /Mari-Ann

 7. Ej hvor lyder det godt – jeg vil helt klart kontakte dig når jeg står der i haven som et STORT spørgsmål. Jeg er i øvrigt begyndt at holde af ‘ukrudt’ – de er da også meget fine blomster. Men jeg er ikke så gode venner med snegle – de har lige spist mine nyindkøbte squash planter, grrrr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *